maandag 26 december 2016

Abbachio con Salsa di Limone (Italië)

ABBACCHIO CON SALSA DI LIMONE (ZUIGLAM MET CITROENSAUS)

750 gram jong lamsvlees van de schouder
100 gram doorregen spek
4 eetlepels olijfolie
250 gram uien
2 eetlepels bloem
¼ liter witte wijn
½ liter vleesbouillon
1 theelepel zout
½ theelepel witte peper
1 bosje citroenmelisse
1 eetlepel groene peperkorrels
½ kopje citroensap
4 eidooiers


Lamsvlees onder stromend water afspoelen, droogdeppen en in stukjes van 2 centimeter snijden. Spek in kleine blokjes snijden. Olijfolie in een pan verhitten, spek uitbraden, vlees toevoegen en rondom bruinbakken. In plakken gesneden ui toevoegen en kort mee fruiten. Bloem erover stuiven, met witte wijn blussen en daarna bouillon toevoegen. Zout, peper, gehakte citroenmelisse en peperkorrels toevoegen en met deksel op de pan 60 minuten laten stoven. Citroensap met eidooiers losroeren. Lamsragout op smaak afmaken en het citroen-eimengsel erdoor roeren. Al roerende de eieren laten binden. Niet koken, anders gaat het ei schiften. Als de saus gebonden is, direct opdienen.
Hierbij serveert men ‘al dente’ gekookte spaghetti en kropsla met citroendressing. Schenk er een droge rosé bij.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Italiaanse keuken / Velio Pifferi
Een reactie posten