maandag 26 december 2016

Cremolata di Albicocche (Basilicata en Calabrië, Italië)

CREMOLATA DI ALBICOCCHE (ABRIKOZENIJS)

100 gram kristalsuiker
water
het sap van 1 citroen
500 gram zeer rijpe abrikozen of 1 blik abrikozen op sap


Meng de suiker met 2 deciliter water en breng het mengsel langzaam en al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is, neem de pan van het vuur en voeg het citroensap toe. Laat de suikersiroop iets afkoelen. Ontpit de verse abrikozen of laat de abrikozen uit blik goed uitlekken. Roer ze door de suikersiroop en pureer het geheel in een keukenmachine of blender. Doe de abrikozenpuree in een diepvriesdoos en vries haar in. Vergruis het abrikozenijs vlak voor het opdienen in een keukenmachine of blender en laat het enkele minuten opnieuw invriezen.

4 - 6 personen

gebied : Basilicata en Calabrië, Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : De regionale keuken van Italië / Jan Morgan
Een reactie plaatsen