dinsdag 11 oktober 2016

Wildschweinragout mit Backpflaumen (Duitsland)

WILDSCHWEINRAGOUT MIT BACKPFLAUMEN (ZWIJNERAGOUT MET GEDROOGDE PRUIMEN)

800 gram wildzwijnfilet (schouder)
10 sjalotjes (of verse zilveruitjes)
2 teentjes knoflook
2 wortels
2 eetlepels olie
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel bloem
½ citroen
zout
peper
300 milliliter rode wijn
1 bouquet garni
2 jeneverbessen
500 milliliter wildfond
100 gram gedroogde pruimen


Snijd het vlees in blokjes. Maak de sjalotjes, knoflook en worteltjes schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een ruime braadpan; bak daarin de blokjes vlees rondom bruin. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de sjalotjes, knoflook en worteltjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Bestuif het geheel met bloem en schep om. Boen de citroen schoon en rasp de schil fijn.
Doe de vleesblokjes weer in de pan en breng op smaak met zout en peper. Giet de wijn erop en voeg het bouquet garni, de jeneverbessen en de citroenrasp toe en meng goed.
Voeg de fond en de pruimen toe en laat het geheel 35 minuten stoven tot het vlees gaar is. Roer tussentijds goed om en breng op smaak; verwijder voor het serveren het bouquet garni. Lekker met gekookte rijst of aardappelen, en spruitjes.

4 personen

gebied : Duitsland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Koch : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas