TONNO AL FORNO (TONIJN MET KRUIDEN UIT DE OVEN)
4 moten verse tonijn à 150 gram, 1½ centimeter dik
50 gram amandelen, in stukjes
olijfolie
tomaten
zout
peper
KRUIDENPICATTA
2 knoflookteentjes, gehakt
3 eetlepels muntblaadjes, gehakt
3 eetlepels peterselie, gehakt
2 eetlepels kappertjes
2 citroenen, het sap en de geraspte schil
1 theelepel oregano
6 eetlepels olijfolie
zout
peper
Meng de ingrediënten voor de picatta. Bestrooi de tonijnmoten met zout en peper, leg ze in een geoliede braadslee en strijk de picatta eroverheen. Bestrooi de tonijnmoten met de amandelen en zet ze 12 minuten in de oven. Zet de tonijn nog 1 minuut onder de grill en serveer de moten met olijfolie en tomaten.
4 personen
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Wining & Dining 2001/3
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten