zondag 31 juli 2016

Tonno al Forno (Sicilië, Italië)

TONNO AL FORNO (TONIJN MET KRUIDEN UIT DE OVEN)

4 moten verse tonijn à 150 gram, 1½ centimeter dik
50 gram amandelen, in stukjes
olijfolie
tomaten
zout
peper

KRUIDENPICATTA
2 knoflookteentjes, gehakt
3 eetlepels muntblaadjes, gehakt
3 eetlepels peterselie, gehakt
2 eetlepels kappertjes
2 citroenen, het sap en de geraspte schil
1 theelepel oregano
6 eetlepels olijfolie
zout
peper


Meng de ingrediënten voor de picatta. Bestrooi de tonijnmoten met zout en peper, leg ze in een geoliede braadslee en strijk de picatta eroverheen. Bestrooi de tonijnmoten met de amandelen en zet ze 12 minuten in de oven. Zet de tonijn nog 1 minuut onder de grill en serveer de moten met olijfolie en tomaten.

4 personen

gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3