zondag 31 juli 2016

Tonijn met zongedroogde tomaten (Italië)

TONIJN MET ZONGEDROOGDE TOMATEN

500 gram verse tonijn, in blokjes
2 zongedroogde tomaten op olie, fijngehakt
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 knoflooktenen, fijngehakt
8 zwarte olijven, ontpit, fijngehakt
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
½ deciliter droge witte wijn
350 gram carnarolirijst (of vialone nano of arborio)
1 ui, fijngehakt
zout
peper


Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de knoflook, tomaten, olijven en peterselie een paar minuten. Voeg de blokjes tonijn toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg wijn, zout en peper toe, zet het vuur uit en laat de pan afgedekt staan. Breng 7 deciliter water met wat zout in een grote pan aan de kook en kook de rijst 15 minuten. Verhit de resterende olie in een andere pan en fruit de ui gaar. Laat de rijst uitlekken en roer de ui erdoorheen. Laat de rijst nog 3 - 4 minuten op het vuur staan, roer het tonijnmengsel erdoorheen en serveer direct.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3