zondag 31 juli 2016

Ceviche de Camaron (Ecuador)

CEVICHE DE CAMARON (GARNALENCOCKTAIL)

20 garnalen nummer 5, gepeld
3 tomaten, gehalveerd
2 jalapeñopepers (of Spaanse pepers, die zijn wat milder)
1 rode paprika
1 ui, gepeld, gehalveerd
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels sinaasappelsap
tabasco naar smaak
zout

GARNERING
2 eetlepels rode ui, gesnipperd
1 eetlepel bieslook, gehakt
1 eetlepel korianderblad of bladpeterselie
2 eetlepels popcorn
2 eetlepels maïskorrels


Breng 1 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook. Voeg de garnalen toe en haal ze na 30 seconden uit het water. Laat de garnalen afkoelen en uitlekken op een stuk keukenpapier. Rooster de tomaten, pepers, paprika en ui 6 - 8 minuten op een hete plaat in de oven of in een hete koekenpan. Leg de geroosterde groente in een schaal. Dek de groente af met folie en laat ze 15 minuten rusten. Meng de geroosterde groente met het limoen- en sinaasappelsap in een blender en zeef de saus. Breng de saus op smaak met zout en voeg naar smaak tabasco toe. Marineer de garnalen tenminste 1 uur in de saus. Meng de gemarineerde garnalen voor het serveren met de rode ui, koriander, popcorn en maïskorrels. Geef de saus erbij

4 personen

gebied : Ecuador
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Wining & Dining 2001/3

Geen opmerkingen: