KERSENCONFITURE MET CRÈME DE CASSIS
1½ kilogram kersen
1 eetlepel verse muntblaadjes
1 deciliter crème de cassis
1 kilogram geleisuiker
In zeef kersen afspoelen en goed laten uitlekken. Kersen ontpitten. 1 Kilogram ontpitte kersen afwegen en in grote pan doen. Muntblaadjes in dunne reepjes snijden. Muntblaadjes, crème de cassis en geleisuiker door kersen roeren. Afdekken en 24 uur op koele plaats laten staan. Af en toe omscheppen.
4 Jampotjes (inhoud 320 milliliter) en deksels afwassen in heet water met soda. Goed afspoelen met schoon water. Jampotjes en deksels omgekeerd op theedoek zetten. Kersensuikermengsel al roerende aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken. Eventueel met schuimspaan schuim van confiture scheppen. Jampotjes tot aan de rand vullen met kersenconfiture. Direct afsluiten met deksels. Potjes 10 minuten op hun kop zetten. Potjes weer gewoon neerzetten en confiture verder laten afkoelen. Op elk potje etiket met naam en bereidingsdatum plakken.
Houdbaarheid: 1 jaar.
4 potjes
voedingswaarde : 55 kcal per eetlepel
voor- / bereidingstijd /wachttijd : 30 / 20 minuten / 24 uur
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Tip juli 1990
zondag 31 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten