zondag 31 juli 2016

Kersenconfiture met crème de cassis

KERSENCONFITURE MET CRÈME DE CASSIS

1½ kilogram kersen
1 eetlepel verse muntblaadjes
1 deciliter crème de cassis
1 kilogram geleisuiker


In zeef kersen afspoelen en goed laten uitlekken. Kersen ontpitten. 1 Kilogram ontpitte kersen afwegen en in grote pan doen. Muntblaadjes in dunne reepjes snijden. Muntblaadjes, crème de cassis en geleisuiker door kersen roeren. Afdekken en 24 uur op koele plaats laten staan. Af en toe omscheppen.
4 Jampotjes (inhoud 320 milliliter) en deksels afwassen in heet water met soda. Goed afspoelen met schoon water. Jampotjes en deksels omgekeerd op theedoek zetten. Kersensuikermengsel al roerende aan de kook brengen en 4 minuten laten doorkoken. Eventueel met schuimspaan schuim van confiture scheppen. Jampotjes tot aan de rand vullen met kersenconfiture. Direct afsluiten met deksels. Potjes 10 minuten op hun kop zetten. Potjes weer gewoon neerzetten en confiture verder laten afkoelen. Op elk potje etiket met naam en bereidingsdatum plakken.
Houdbaarheid: 1 jaar.

4 potjes

voedingswaarde : 55 kcal per eetlepel
voor- / bereidingstijd /wachttijd : 30 / 20 minuten / 24 uur

gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : Tip juli 1990