zondag 31 juli 2016

Tonijntartaar met koriander

TONIJNTARTAAR MET KORIANDER

TARTAAR
200 gram tonijn, in fijne blokjes
1 eetlepel bieslook, gehakt
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel citroensap
zout
peper

DRESSING
1 eetlepel teriyakisaus
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel sesamolie
1 centimeter gemberwortel, gehakt

GARNERING
1 rode peper
½ bos koriander, de blaadjes


Meng de ingrediënten voor de tonijntartaar en zet het mengsel koud. Blaker de rode peper in vuur en haal het vel eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Meng de ingrediënten voor de dressing en maak hiermee de tartaar aan. Verdeel de tartaar over lepels en garneer met koriander en rode peper.

4 personen

gerechtsoort : lepelhapje

bron : Wining & Dining 2001/3