TONIJNTARTAAR MET KORIANDER
TARTAAR
200 gram tonijn, in fijne blokjes
1 eetlepel bieslook, gehakt
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel citroensap
zout
peper
DRESSING
1 eetlepel teriyakisaus
½ eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel sesamolie
1 centimeter gemberwortel, gehakt
GARNERING
1 rode peper
½ bos koriander, de blaadjes
Meng de ingrediënten voor de tonijntartaar en zet het mengsel koud. Blaker de rode peper in vuur en haal het vel eraf. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Meng de ingrediënten voor de dressing en maak hiermee de tartaar aan. Verdeel de tartaar over lepels en garneer met koriander en rode peper.
4 personen
gerechtsoort : lepelhapje
bron : Wining & Dining 2001/3
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten