zondag 31 juli 2016

Sup Tomat (Indonesië)

SUP TOMAT (TOMATENSOEP)

10 rijpe tomaten
3 deciliter water
3 deciliter bouillon
2 eetlepels boter
1 theelepel geplette peperkorrels, fijngestampt
1 geplette bunga cengkih (kruidnagel), fijngestampt
zout naar smaak
1 eetlepel gefruite uitjes


De tomaten eerst in kokend water, dan in koud water dompelen en pellen. Snijd de tomaten fijn en voeg ze toe aan de bouillon. De groenten 5 - 8 minuten laten sudderen. De boter smelten en de geplette ingrediënten daar even in fruiten, waarna ze in de tomatensoep worden gezeefd. Zout en gefruite uitjes toevoegen. De soep aan de kook brengen, het vuur dan temperen en de soep zacht laten koken tot de uitjes bovenop komen drijven. De soep dan in kommen heet serveren.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : soep

bron : Thuis Indisch eten : 151 Echte rijsttafelgerechten in kleur / Sarina Awang en Jesmina Hartley

Geen opmerkingen: