zondag 8 mei 2016

Toscaanse garnalensalade (Toscane, Italië)

TOSCAANSE GARNALENSALADE

2½ deciliter extra vierge olijfolie
1 stevig Italiaans boerenbrood, in dikke sneden
750 gram middelgrote gekookte garnalen, gepeld, darm verwijderd
500 gram gekookte witte bonen, uitgelekt
3 rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd, in partjes
1 klein bosje basilicum, blad losgemaakt en in julienne
¾ deciliter witte-wijnazijn
2 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
1 theelepel suiker
peper
zout


Schep de garnalen, bonen, partjes tomaat en de basilicum door elkaar. Klop 1¾ deciliter olie, azijn, knoflook, suiker, peper en zout op en giet dit mengsel uit over de garnalen. Laat ze afgedekt 1 uur marineren. Maak ondertussen de barbecue aan, of verwarm de grill voor. Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met ¾ deciliter olijfolie. Grilleer het brood aan elke kan 2 minuten goudbruin. Schik de gegrilleerde sneden brood op een schaal en schep de garnalensalade over het licht afgekoelde brood. Serveer het gerecht onmiddellijk.

6 - 8 personen

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : salade

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate