zondag 8 mei 2016

Ragoût van wilde paddestoelen

RAGOÛT VAN WILDE PADDENSTOELEN

5 flinke weidechampignons of andere paddenstoelen van 7 - 10 centimeter doorsnee
3 eetlepels extra vierge olijfolie
2 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
3 preien, alleen het wit, gewassen, in ringetjes
1 eetlepel fijngehakte verse marjolein
1 kropje radicchio, dikke nerven verwijderd, in julienne
peper
zout
1 eetlepel balsamico azijn


Snijd de steeltjes van de paddenstoelen. Veeg de hoeden schoon. Snijd de steeltjes in plakjes maar laat de hoeden heel. Verhit 2 eetlepels olie in een zware sauteerpan boven een matig tot hoog vuur. Leg de hoeden ondersteboven in het vet. Besprenkel ze met 1 eetlepel olie en strooi de fijngehakte knoflook over de plaatjes. Bak ze 4 minuten. Keer de hoeden en bak de andere kant 3 minuten tot ze gaar zijn. Haal de hoeden uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm. Doe de in plakjes gesneden steeltjes met de prei en marjolein in de pan. Sauteer ze 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de radicchio toe. Strooi er peper en zout bij en sauteer alles 3 minuten. Snijd de hoeden in plakjes en schep ze met hun sap door de ragoût. Voeg de azijn toe. Haal de pan van het vuur en serveer de ragoût.

6 personen

gerechtsoort : saus

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate