zondag 8 mei 2016

Griekse garnalensalade (Griekenland)

GRIEKSE GARNALENSALADE

1 deciliter Griekse olijfolie
1 kilogram middelgrote garnalen, gepeld, darm verwijderd
sap van 2 citroenen
1 teentje knoflook, gepeld, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte verse oregano
2 theelepels fijngehakte verse munt
peper
zout
100 gram feta kaas, verkruimeld
4 pomodore tomaten, in partjes
2 bosuitjes, schoongemaakt, fijngehakt
blaadjes krulandijvie
100 gram kalamata olijven, pitten verwijderd
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie


Verhit 1 eetlepel olie in een zware sauteerpan boven een matig tot hoog vuur. Voeg de garnalen toe en sauteer ze 3 minuten tot ze precies gaar zijn. Haal de pan van het vuur. Doe de garnalen in een kom en giet de resterende olie in de pan. Plaats de pan weer op het vuur en roer het citroensap, de knoflook, oregano, munt, peper en zout door de olie. Giet de dressing uit over de garnalen. Laat ze afkoelen. Scheur de andijvie klein en meng er de feta, tomaten en bosuitjes door. Schep er de afgekoelde garnalen, de olijven en peterselie over. Serveer de salade onmiddellijk.

6 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : salade

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate