zondag 8 mei 2016

Serehsoep met garnalen en rode kerriepasta

SEREHSOEP MET GARNALEN EN RODE KERRIEPASTA

6 stengels verse sereh (citroengras)
2 liter water
2 sjalotten, fijngehakt
350 gram stropaddenstoelen uit blik, goed uitgelekt
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels Rode kerriepasta
750 gram middelgrote garnalen, gepeld, darm verwijderd
2 djeroek poeroet bladeren
3 kleine gedroogde rode Spaanse pepers
2 eetlepels vers limoensap
1 klein bosje koriander, blaadjes losgemaakt


Verwijder de harde delen van de sereh, zodat u alleen de onderste 15 centimeter overhoudt. Snijd de stengels schuin in tweeën en kneus ze licht. Verhit het water in een wok boven een hoog vuur. Voeg de sereh, sjalotjes, paddenstoelen, vissaus en Rode kerriepasta toe. Laat alles 5 minuten koken. Voeg de garnalen toe en kook ze precies zo lang mee dat ze roze kleuren. Voeg dan de djeroek poeroet bladeren, pepertjes en het limoensap toe. Laat de soep afgedekt nog 3 minuten trekken. Giet de soep in kommen en strooi er de koriander over.

6 - 8 personen

gerechtsoort : soep

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate