zondag 8 mei 2016

Italiaanse salade met zeevruchten (Italië)

ITALIAANSE SALADE MET ZEEVRUCHTEN

750 gram middelgrote garnalen, gekookt, gepeld, darm verwijderd
500 gram gekookte pijlinktvis, in ringetjes
750 gram gekookte mosselen, uit de schelp
500 gram gekookt krab- of kreeftenvlees
3½ deciliter extra vierge olijfolie
1 deciliter vers citroensap
4 - 5 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
½ theelepel chilivlokken
peper
zout
350 gram bleekselderij, in dunne plakjes
150 gram uien, kleingesneden


Schep de zeevruchten door elkaar. Klop de olie, het citroensap, knoflook, kruiden, chilivlokken, peper en zout op en giet deze dressing over de salade. Laat de garnalen afgedekt 2 uur rusten in de koelkast, waarbij u regelmatig omschept. Schep vlak voor het serveren de bleekselderij en de uitjes door de salade en serveer hem onmiddellijk.

6 - 8 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : salade

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate