zondag 8 mei 2016

Garnalen dumplings met dipsaus

GARNALEN DUMPLINGS MET DIPSAUS

250 gram garnalen, gepeld, darm verwijderd, fijngehakt
100 gram waterkastanjes, fijngehakt
1 eetlepel zwart sesamzaad
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
1 kleine sjalot, fijngehakt
1 theelepel fijngehakte verse peterselie
½ centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 eiwit, licht geklopt
1 theelepel sherry
1 theelepel sesamolie
1 theelepel lichte sojasaus
30 wonton deegvelletjes
8 grote blaadjes sla
Dipsaus voor dumplings


Schep de garnalen, waterkastanjes, sesamzaad, koriander, sjalotjes, peterselie en gember door elkaar. Klop de sherry, sesamolie en de sojasaus door het eiwit tot u een schuimig mengsel hebt. Vouw het schuim door het garnalenmengsel. Steek met een glas of deegvormpje rondjes uit het wontondeeg. Dek het deeg af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen. Leg een velletje wontondeeg in uw handpalm en schep er 2 theelepels garnalenvulling op. Vouw het deeglapje voorzichtig dicht met de vingers van uw andere hand, waarbij u regelmatige plooien vormt. Leg de dumpling op een vlak oppervlak en plet hem enigszins met uw vingertoppen. Maak zo ook de andere dumplings. Schik de dumplings met een paar tegelijk in een stoommandje bekleed met blaadjes sla. Stoom ze 10 minuten boven kokend water tot ze gaar zijn. Serveer de dumplings onmiddellijk met de dipsaus.

6 personen

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate