zondag 8 mei 2016

Karnemelksoep met garnalen

KARNEMELKSOEP MET GARNALEN

375 gram garnalen, gepeld, darm verwijderd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel Tabasco
sap van 1 citroen
½ liter karnemelk
3½ deciliter slagroom
1 deciliter magere yoghurt
2 eetlepels azijn met vruchtenaroma (bijvoorbeeld frambozen)
1 klein bosje verse koriander, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte verse munt
1 eetlepel appelsiroop
peper
zout
3 artisjokhartjes, fijngesneden
100 gram jicamaknol, kleingesneden
1 gele paprika, kleingesneden
1 klein bosje basilicum, blad losgemaakt en klein gescheurd


Schep de olie, Tabasco en het citroensap door de garnalen. Doe ze over in een sauteerpan met anti-kleeflaag en verhit ze boven een matig vuur. Sauteer ze 3 minuten tot de garnalen opkrullen en roze kleuren. Haal de pan van het vuur en laat de garnalen uitlekken op keukenpapier. Doe de karnemelk, room, yoghurt, azijn, koriander en munt in een keukenmachine en pureer alles tot een glad mengsel. Meng er de appelsiroop, peper en zout door. Giet het karnemelkmengsel in een soepterrine. Hak de garnalen grof en voeg ze toe met de resterende groenten en de basilicum. Maak de soep op smaak af met peper, zout en limoensap. Serveer hem koud.

6 personen

gerechtsoort : soep

bron : Garnalen kookboek / Judith Choate