zondag 20 maart 2016

Maaltijd-groentesoep met kaas

MAALTIJD-GROENTESOEP MET KAAS

1 ui
1 gele paprika
½ rode paprika
1 aardappel (100 gram)
1 kleine courgette (150 gram)
2 kruidenbouillontabletten
1 kleine (vlees)tomaat
125 gram jonge kaas
2 sneetjes wittebrood
½ eetlepel boter of margarine


Ui pellen en snipperen. Paprika’s wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In reepjes snijden. Reepjes halveren. Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden. Courgette wassen en kroontje verwijderen. In pan doen: ui, paprika, aardappel, courgette, 8 deciliter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen. In 10 minuten zachtjes gaar koken. Intussen tomaat inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaat halveren en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Van brood korstjes afsnijden. Sneetjes aan twee kanten dun besmeren met boter. Sneetjes in kleine blokjes snijden. Kaas en tomaat aan soep toevoegen en 2 minuten mee verwarmen. In droge koekenpan blokjes brood in 2 minuten goudbruin bakken. In twee diepe borden soep scheppen. Blokjes brood erin strooien.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip maart 1988