zondag 20 maart 2016

Andijviepakketjes gevuld met gember en walnoten

ANDIJVIEPAKKETJES GEVULD MET GEMBER EN WALNOTEN

500 gram andijvie
75 gram gepelde walnoten
2 eetlepels Australische verse gesneden gember
2 eetlepels ananasstukjes
3 eetlepels melk
zout
6 eetlepels pepersaus


Van andijvie lelijk blad en stronk verwijderen. 8 Andijviebladeren wassen en uitslaan. Witte harde nerf eruit snijden. Walnoten grof hakken. In midden van 4 andijviebladeren leggen: ½ eetlepel walnoten, ½ eetlepel gember en ½ eetlepel ananasstukjes. Andijvieblad als pakketje dichtmaken. Pakketjes op ander andijvieblad leggen. Deze als pakketjes dichtmaken en met rolladetouw vastbinden. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
In pan met weinig water, melk en zout, andijviepakketjes in 10 minuten zachtjes gaar koken. Andijviepakketjes uit pan scheppen en in vergiet laten uitdruipen. Intussen in steelpan 4 eetlepels andijviekookvocht en pepersaus door elkaar roeren. Zachtjes verwarmen. Op 2 borden andijviepakketjes leggen. Touw verwijderen. Beetje saus ernaast scheppen. Rest van saus overdoen in kommetje. Apart opdienen. Lekker met gebakken aardappelen en bieflapje.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1988