zondag 20 maart 2016

Garnalen-sinaasappelsalade met geitenkaas

GARNALEN-SINAASAPPELSALADE MET GEITENKAAS

3 sinaasappels
10 takjes kervel
4 eetlepels (walnoten)olie
½ theelepel Franse mosterd
1 theelepel honing
zout
peper
200 gram Noorse garnalen
¼ krop (krul)sla
75 gram feta


1 Sinaasappel uitpersen (4 eetlepels sap). Andere sinaasappels dik schillen zodat witte velletjes eraf geschild worden. Met scherp mesje partjes tussen vliezen lossnijden. In kopje 6 takjes kervel fijn knippen. In kommetje doen: sinaasappelsap, olie, mosterd, honing, zout en peper. Tot sausje kloppen. Kervel erdoor roeren. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Laten uitlekken en met keukenpapier droogdeppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Sla in stukken verdelen. Wassen en uitslaan. Boven kommetje geitenkaas verkruimelen.
Op 4 bordjes rangschikken: sla, sinaasappelschijfjes en garnalen. Geitenkaas erover strooien. Sausje nog een keer doorkloppen. Over salade schenken. Garneren met rest van kervel. Lekker met kleine witte broodjes.

4 personen

voedingswaarde : 305 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15/ 5 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip maart 1988