zondag 20 maart 2016

Schelvisfilet met olijven-tomatensaus

SCHELVISFILET MET OLIJVEN-TOMATENSAUS

½ ui
2 eetlepels boter of margarine
½ blik gepelde tomaten (à nettogewicht 400 gram)
2 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel dragon
zout
peper
4 gevulde groene olijven
3 kleine tomaten
2 schelvisfilets à 125 gram
½ eetlepel citroensap
2 theelepels viskruiden met zout
½ deciliter droge witte wijn


Ui fijn snipperen. In pan ½ eetlepel boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: tomaten uit blik met vocht, tomatenketchup, dragon, zout en peper. 10 Minuten zachtjes koken. Olijven in dunne plakjes snijden. Verse tomaten in partjes snijden.
Vis besprenkelen met citroensap. 10 Minuten laten intrekken. In koekenpan met antiaanbaklaag rest van boter verhitten. Vis 4 minuten zachtjes bakken. Halverwege keren. Wijn en ½ deciliter heet water toevoegen. Met deksel op pan in nog 7 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen tomatensaus aan de kook brengen. Olijven en partjes tomaat toevoegen. 1 Minuut zachtjes meekoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vis op 2 borden scheppen. Saus erover verdelen. Lekker met macaroni en prei.

2 personen

voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1988