zondag 20 maart 2016

Romige spinazie met walnoten

ROMIGE SPINAZIE MET WALNOTEN

1 ui
1½ kilogram spinazie
50 gram gepelde walnoten
zout
1 eetlepel boter of margarine
2 eetlepels crème fraîche


Ui pellen en snipperen. Spinazie wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Walnoten grof hakken.
Spinazie op matig vuur in 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. Spinazie in nog 5 minuten gaar koken. In braadpan boter verhitten. Ui 2 minuten zachtjes laten bakken. Spinazie, crème fraîche en walnoten erdoor scheppen. In 3 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip maart 1988

Geen opmerkingen: