maandag 21 maart 2016

Thaise kip met kerrie en kokos (Thailand)

THAISE KIP MET KERRIE EN KOKOS

2 uien
3 aardappels
1 kippenbouillontablet
3 zakjes santen (Conimex)
2 tomaten
2 eetlepels olie
8 kip-drumsticks
2 eetlepels hot kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels suiker
½ theelepel ketoembar
¼ theelepel karwijzaad
zout
1 theelepel citroensap


Uien pellen en in grove stukken snijden. Aardappels schillen en in blokjes van 2 x 2 centimeter snijden. Tot gebruik onder water bewaren. In pan 6 deciliter water met bouillontablet aan de kook brengen. Santen erdoor roeren. Tomaten wassen en elk in 8 partjes snijden.
In een braadpan olie verhitten. Drumsticks in 5 minuten rondom goudbruin bakken. Kerriepoeder, chilipoeder, suiker, ketoembar, karwijzaad en zout erdoor scheppen en ½ minuut meebakken. Santen erbij schenken. Aan de kook brengen en saus in 5 minuten iets in laten koken. Aardappelblokjes erdoor scheppen. Kip en aardappels in 15 minuten zachtjes gaar laten koken. Ui erdoor scheppen en nog 5 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met citroensap en zout. Partjes tomaat erop leggen. Serveren met gekookte rijst en komkommersla gegarneerd met rode uiringen.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande maart 1990