zondag 16 augustus 2015

Gebakken rijst met aubergine en biefrepen

GEBAKKEN RIJST MET AUBERGINE EN BIEFREPEN

300 gram witte rijst
2 aubergines
2 eetlepels olijfolie
1 (rode) ui, in parten
1 groene paprika, in grove stukken
400 gram bieflappen, in repen
1 eetlepel gedroogde oregano
2 teentjes knoflook, gehakt
mespunt citroenrasp
1 eetlepel citroensap
1 bosje gehakte (platte) peterselie
1 citroen, in partjes


Kook de rijst en laat uitgespreid in een grote schaal afkoelen. Snijd de aubergines in dikke plakken en bestrooi deze aan beide kanten met zout. Leg de plakken tussen keukenpapier en zet er gewicht op, bijvoorbeeld een stapel borden. Verhit de olie en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten. Schep de biefreepjes om met de oregano, knoflook, citroenrasp, zout en peper. Laat even staan. Dep de aubergine droog met keukenpapier en snijd de plakken in gelijke blokjes. Roerbak de blokjes met de ui en paprika mee tot ze bruin zijn. Voeg de biefreepjes toe en roerbak op een hoge stand enkele minuten mee. Voeg als laatste de rijst toe en roerbak op middelhoge stand enkele minuten mee. Breng op smaak met citroensap en gehakte peterselie. Garneer eventueel met partjes citroen.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen augustus 2015
Een reactie plaatsen