zondag 16 augustus 2015

Venkelsalade met grapefruit en zalmrillette

VENKELSALADE MET GRAPEFRUIT EN ZALMRILLETTES

2 eetlepels olijfolie
200 gram zalmfilet, in stukjes
mespunt gedroogde tijm
100 gram gerookte zalm, in reepjes
50 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte dille

VENKELSALADE
2 rode grapefruits
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd
1 bosje radijs, in dunne plakjes
1 avocado, in plakjes


Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2 – 3 minuten. Laat afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillette en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over 4 glaasjes en zet in de koelkast. Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit. Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade. Zet de glaasjes met zalmrillette in het midden van borden en verdeel de salade eromheen. Lekker met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen augustus 2015
Een reactie plaatsen