zondag 16 augustus 2015

Zalmspiesjes met aardappel-dillesalade

ZALMSPIESJES MET AARDAPPEL-DILLESALADE

400 gram zalmfilet zonder huid
8 plakjes ontbijtspek
450 gram (mini)krieltjes
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels zure room
1 eetlepel kappertjes
2 sjalotjes, gesnipperd
1 bosje dille, grof gehakt
1 citroen, in partjes
½ eetlepel arachide- of olijfolie


Snijd de zalm in 16 gelijke blokjes en bestrooi met peper. Snijd de plakjes ontbijtspek in de lengte door en omwikkel elk blokje zalm met een reepje spek. Rijg de blokjes aan 4 spiesen. Kook de krieltjes beetgaar, giet af en laat een beetje afkoelen. Klop de mayonaise met de zure room, kappertjes, sjalot en dille door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en een paar druppels citroensap. Schep deze dressing door de lauwwarme krieltjes. Verhit een grillpan en bestrijk deze met olie. Gril de spiesjes om en om in circa 8 minuten bruin en gaar. Serveer met een partje citroen en de aardappelsalade.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Boodschappen augustus 2015
Een reactie posten