zondag 16 augustus 2015

Thaise wraps met garnalen, mihoen en sesamzaad (Thailand)

THAISE WRAPS MET GARNALEN, MIHOEN EN SESAMZAAD

250 gram mihoen
1 ui, gesnipperd
1 centimeter verse gember, geschild en geraspt
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sesamolie
300 gram gepelde garnalen
1 krop romainesla
1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
3 eetlepels sesamzaad, geroosterd
1 lente-/bosui, in dunne ringetjes
4 takjes koriander, alleen de blaadjes


Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de ui, gember, sojasaus, chilisaus en sesamolie. Voeg de garnalen toe en laat ze circa 10 minuten marineren. Verhit een koekenpan op hoge stand en bak hierin de garnalen circa 2 minuten. Voeg vervolgens de marinade toe en warm deze ½ minuut mee. Trek 4 slabladeren los, snijd het witte onderste gedeelte eraf, was en droog ze. Verdeel de mihoen over de sla, leg er de paprikareepjes op, schenk er wat marinade over en leg de garnalen erop. Bestrooi met sesamzaad, bosui en koriander en rol op als een wrap.

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidings- / marineertijd : 25 / 10 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Boodschappen augustus 2015
Een reactie plaatsen