zondag 16 augustus 2015

Knoflookkip met preistamppotje

KNOFLOOKKIP MET PREISTAMPPOTJE

600 gram geschilde aardappels, in kleine stukken
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes, grof verkruimeld
1 takje rozemarijn, naaldjes gerist
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
400 gram prei (panklaar)
50 milliliter melk
1 eetlepel boter
50 gram geraspte Parmezaanse kaas


Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels. Schep intussen de kipfilet om met de olie, laurier, rozemarijn, knoflook, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en bak de kip in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. Schep tussendoor om. Blancheer de prei 1 – 2 minuten en laat goed uitlekken. Giet intussen de aardappels af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de prei erdoor. Breng op smaak met Parmezaanse kaas. Serveer met de knoflookkip.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen augustus 2015
Een reactie posten