vrijdag 17 oktober 2014

Gemarineerde champignons uit Roemenië

GEMARINEERDE CHAMPIGNONS UIT ROEMENIË

500 gram jonge champignons (nog in de knop)
10 - 15 peperkorrels
3 laurierblaadjes
1 eetlepel mosterd
½ glas azijn
1 eetlepel olie
zout


Borstel de champignons schoon en blancheer ze gedurende 15 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en stop ze in een weckfles met de peperkorrels en de laurierbladeren. Verhit de azijn met een snufje zout erin, laat even koken en vervolgens afkoelen. Vermeng de mosterd met de azijn en giet het geheel over de champignons. Dek de massa af met een vingerdikke laag olie. Sluit de weckfles en zet deze enkele dagen in de koelkast.

4 personen

gebied : Roemenië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Zwam in de pan / Ria Loohuizen & Elizabeth Mollison

Geen opmerkingen: