vrijdag 17 oktober 2014

Champignons à la Grecque (Griekenland)

CHAMPIGNONS À LA GRECQUE

3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels water
2 trostomaten, ontdaan van vel, in blokjes gesneden
3 of 4 geplette zwarte peperkorrels
2 theelepels korianderzaadjes
1 laurierblad
takje tijm
snufje zout
250 gram kleine champignons
citroensap


Wrijf de champignons schoon en besprenkel ze met citroensap. Doe de rest van de ingrediënten in een steelpannetje en breng ze aan de kook. Laat ze een paar minuten doorkoken. Voeg de champignons toe en laat het mengsel op een laag vuur sudderen. Haal de champignons met een schuimspaan uit het kooknat en schik ze in een schaal of op een bord. Kook het sausje nog wat langer tot het een beetje is ingedikt. Giet het over de champignons en laat het afkoelen.

4 personen

gebied : Griekenland
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Zwam in de pan / Ria Loohuizen & Elizabeth Mollison

Geen opmerkingen: