vrijdag 12 april 2013

Vietnamese komkommer (Vietnam)

VIETNAMESE KOMKOMMER

150 gram noedels
1 komkommer
300 gram winterpeen
2 rode uien, in halve ringen
7 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel lichte basterdsuiker
1 rode peper
1 limoen, schoongeboend
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels gembersiroop
300 gram diepvries cocktailgarnalen, ontdooid
blaadjes van 15 gram munt, in reepjes


Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in boogjes van 1 centimeter. Schil de winterpeen en rasp grof. Meng de komkommer, peen, ui, 3eetlepels rijstazijn, een halve eetlepel suiker en zout in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap met de rode peper, vissaus, gembersiroop en de rest van de rijstazijn en suiker in een kommetje. Doe de noedels, groenten, garnalen en munt in een schaal. Besprenkel met de dressing. Lekker met grofgehakte gezouten cashewnoten.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: