vrijdag 12 april 2013

Paksoi met sesamzaad (Azië)

PAKSOI MET SESAMZAAD

3 eetlepels sesamzaad
1 struik paksoi
2 tenen knoflook
2 bolletjes stemgember
6 eetlepels sesamolie
2 eetlepels sojasaus minder zout


Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 minuten. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de onderkant van de paksoi en snijd de paksoi in grove stukken. Snijd de knoflook en stemgember fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak de knoflook en gember 10 seconden. Voeg de paksoi en sojasaus toe en bak op hoog vuur 3 minuten. Schep regelmatig om. Schep het sesamzaad erdoor en bak 1 minuut mee. Besprenkel met de rest van de olie en serveer direct. Lekker met gebakken tofu en pandanrijst.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: