vrijdag 12 april 2013

Garnalen-mangosalade (Thailand)

GARNALEN-MANGOSALADE

200 gram peultjes
1 limoen
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels Thaise zoete chilisaus
1 centimeter verse gember, ongeschild
1 zoete puntpaprika
1 mango, geschild
100 gram botersla
125 gram jumbogarnalen


Kook de peultjes 2 minuten in een bodem water. Spoel koud onder de kraan. Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor. Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes. Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander. Je kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor het serveren over.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: