vrijdag 12 april 2013

Tom Yam met oesterzwam (Thailand)

TOM YAM MET OESTERZWAM

2 groentebouillontabletten
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels boemboe rode curry
3 eetlepels lichte basterdsuiker
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 limoen, uitgeperst
250 gram winterpenen
150 gram oesterzwammen
½ struik paksoi
200 gram tofu


Schenk 1,2 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en boemboe toe. Breng aan de kook en los de boemboe al roerend op. Zet het vuur laag als de soep kookt en voeg de basterdsuiker, sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 10 minuten tegen de kook aan. Snijd ondertussen de peen in de lengte in dunne plakjes en de pakjes in staafjes (julienne). Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de paksoi in reepjes. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 1 x 1 centimeter. Voeg de peen en oesterzwam toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Verdeel ondertussen de tofu en paksoi over 4 kommen. Schep de hete soep erover.

4 personen

voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : soep

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: