vrijdag 12 april 2013

Gewokte broccoli met garnalen (Azië)

GEWOKTE BROCCOLI MET GARNALEN

600 gram broccoli, in kleine roosjes
1 pak noedels (à 250 gram)
300 gram diepvries reuzengarnalen, ontdooid
3 bosuitjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 bakje boemboe groene curry (à 100 gram)
blaadjes van 15 gram koriander
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sesamolie


Kook de broccoli in water met zout 4 minuten. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd de bosui in schuine stukken van 3 centimeter. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de boemboe een halve minuut. Voeg de broccoli en garnalen toe en bak 4 minuten op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de kruiden fijn en schep met de vissaus en sesamolie door de noedels. Serveer samen met de broccoli en garnalen.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: