vrijdag 3 februari 2012

Stoofpotje van zalm, garnalen en paddenstoelen

STOOFPOTJE VAN ZALM, GARNALEN EN PADDENSTOELEN

2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, fijngesneden
200 gram prei, in ringen
1 eetlepel bloem
100 milliliter witte wijn
200 milliliter visfond (pot)
100 milliliter slagroom
2 eetlepels dijonmosterd
1 blaadje laurier
2 eetlepels fijngesneden verse oregano + extra voor erover
100 gram Hollandse garnalen
4 mootjes zalm à 100 gram, zonder vel
250 gram kastanjechampignons, in kwarten
25 gram boter

Verwarm de olie in een ruime hapjes- of braadpan en fruit hierin de knoflook, ui en prei tot de groenten zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Schenk wijn, fond en room erbij en roer alles goed door zodat er een heel licht gebonden saus ontstaat. Voeg de mosterd, laurier en oregano toe, breng de saus aan de kook, laat 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Schep de garnalen door het gerecht. Bestrooi de stukjes zalm met peper en zout en leg ze naast elkaar in de saus. Zet een deksel op de pan en laat de vis ± 5 minuten zachtjes koken in de saus tot de vis gaar is. Bak ondertussen de champignons in de boter in een koekenpan op hoog vuur 3 - 5 minuten tot ze mooi bruin zijn. Breng ze op smaak met wat peper en zout. Schep de mootjes zalm uit de saus op borden en lepel er daarna de saus overheen. Serveer met de champignons en garneer met verse blaadjes oregano

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidings- / stooftijd : 20 / 10 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. februari 2012

1 opmerking:

Aagje M zei

dat ziet er wel erg smakelijk uit, die ga ik onthouden