vrijdag 3 februari 2012

Granaatappel-amandelcouscous

GRANAATAPPEL-AMANDELCOUSCOUS

400 milliliter groentebouillon
200 gram couscous
fijngeraspte schil en sap van 2 (bio)citroenen
75 gram geroosterd amandelschaafsel
zaden van 1 granaatappel
50 milliliter olijfolie

Breng de groentebouillon op middelhoog vuur zachtjes aan de kook.
Doe de couscous in een grote kom en voeg royaal zeezout en versgemalen zwarte peper toe. Schenk de hete bouillon over de couscous en dek af met plasticfolie. Laat 10 - 15 minuten staan om de couscous te laten zwellen en het vocht te absorberen.
Voeg de citroenrasp en -sap, amandelschaafsel en granaatappelzaden toe aan de couscous en besprenkel met de olijfolie. Schep de couscous luchtig door met een vork. Breng indien nodig op smaak met zout en peper en serveer met kruidige lamsgehaktballetjes.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidings- / rusttijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. februari 2012

Geen opmerkingen: