vrijdag 3 februari 2012

Gebakken inktvis en salade van chorizo, feta en kikkererwten

GEBAKKEN INKTVIS EN SALADE VAN CHORIZO, FETA EN KIKKERERWTEN

400 gram kikkererwten (blik), afgespoeld, uitgelekt
75 gram zwarte olijven, zonder pit, grof gehakt
2 tenen knoflook, fijn geraspt
1 rode ui, in dunne ringen
bosje bladpeterselie, blaadjes gehakt
100 gram feta
1 eetlepel sherryazijn
2½ eetlepels olijfolie
12 kleine schoongemaakte inktvislijven
150 gram chorizo, in plakken
1 theelepel paprikapoeder
sap van 1 citroen
1 takje oregano, blaadjes fijngehakt
100 gram rucola

Doe de kikkererwten, olijf, knoflook, ui en peterselie in een kom. Verkruimel de feta erboven en schep door elkaar. Voeg de sherryazijn en 2 eetlepels olie toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de inktvislijven doormidden zodat je ze open kunt leggen. Snijd met een scherp mes voorzichtig een ruitpatroon in de binnenkant. Snijd de inktvis in drie stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chorizo 3 - 4 minuten tot het vet gesmolten en de worst knapperig is. Schep uit de pan en zet apart. Draai het vuur hoger, voeg in delen de inktvis en het paprikapoeder toe en bak 3 - 4 minuten tot de inktvis net gaar is. Voeg het citroensap en de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de inktvis en gebakken chorizo door de salade, schep de rucola erdoor en serveer.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vis, schaal- en schelpdierengerecht

bron : Delicious. februari 2012

Geen opmerkingen: