vrijdag 3 februari 2012

Gepofte aardappels met koolrabisalade en ham

GEPOFTE AARDAPPELS MET KOOLRABISALADE EN HAM

4 grote kruimige pofaardappels
2 eetlepels olijfolie

KOOLRABISALADE
3 middelgrote koolrabi’s
1 rode ui, in dunne halve ringen
5 radijsjes, in dunne plakjes
4 - 5 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
6 - 8 eetlepels mayonaise
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels kappertjes, grof gehakt
plakken gekookte beenham, voor erbij


Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de koolrabiknollen en rasp ze. Knijp overtollig vocht uit de koolrabirasp. Meng de koolrabi in een kom met de rode ui en radijs. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Klop in een kommetje een dressing van de mayonaise en citroensap. Voeg de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de salade en laat ten minste 1 - 2 uur staan om de smaken te laten ontwikkelen en de groente zacht te laten worden. Wrijf intussen de schil van de aardappels in met de olie, leg ze in een braadslee en bestrooi met zeezout. Pof de aardappels 1 uur en 15 minuten in de oven of tot ze blaren vertonen en heel zacht en kruimig vanbinnen zijn. Serveer de gepofte aardappels met de koolrabisalade en plakken ham.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidings- / rust- / oventijd : 20 / 120 / 75 minuten

gerechtsoort : lunch- of hoofdgerecht

bron : Delicious. februari 2012

Geen opmerkingen: