vrijdag 17 februari 2012

Rode bietenpuree met geitenkaas in een halve appel

RODE BIETENPUREE MET GEITENKAAS IN EEN HALVE APPEL

2 kruimige aardappelen, geschild en in kleine blokjes (± 200 gram)
2 bietjes, voorgekookt, gepeld en geraspt (± 300 gram)
2 eetlepels boter
zout
versgemalen peper
4 jonagold appels, gewassen
150 gram zachte geitenkaas, in stukjes verkruimeld
2 eetlepels pijnboompitjes
1 eetlepel honing
200 milliliter appel- of sinaasappelsap

Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp ze samen met de geraspte bietjes en de boter tot een fijne puree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de appels horizontaal door en hol ze uit met een bolletjessteker. Hak de helft van de appelbolletjes fijn en roer dit door de puree. Zet de halve appels in een ovenschaal en vul ze met de bietenpuree. Verdeel de geitenkaas en pijnboompitjes erover en besprenkel met de honing. Giet het vruchtensap langs de appels, leg de rest van de appelbolletjes eromheen en bak de appels in ± 20 minuten gaar en bruin.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen februari 2012

Geen opmerkingen: