vrijdag 17 februari 2012

Kikkererwtenstoof met worstjes en basilicumyoghurt

KIKKERERWTENSTOOF MET WORSTJES EN BASILICUMYOGHURT

4 runderbraadworsten of 8 kleine worstjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, in plakjes
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
2 blikken tomaatblokjes à 400 gram, uitgelekt
2 eetlepels fijngehakte basilicum + extra voor de garnering
150 gram Turkse of Griekse yoghurt
(zilvervlies)rijst of stevig vloerbrood, voor erbij

Halveer de braadworsten, zodat je 8 kleine worstjes hebt. Verhit de olijfolie in een braadpan, bak de worstjes bruin en neem ze uit de pan. Bak de ui met de knoflook 2 minuten in het bakvet. Schep de komijn erdoor, voeg de tomaatblokjes toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag. Schep de kikkererwten erdoor. Leg de worstjes in de pan en stoof ze met het deksel op de pan in 15 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer de basilicum door de yoghurt. Serveer de kikkererwtenstoof in 4 diepe borden met een schep basilicumyoghurt. Serveer er rijst of brood bij.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : delicious. februari 2012

Geen opmerkingen: