vrijdag 17 februari 2012

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons (Zwitserland)

GROENE SALADE MET WARME ZWITSERSE KAASCROUTONS

1 eetlepel mosterd
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels zonnebloem- of milde olijfolie
1 theelepel honing
zout
versgemalen peper
2 kropjes kleintje sla
1 stronkje witlof
1 elstar appel, gewassen en in plakjes
6 sneetjes witbrood, zonder korsten
100 gram geraspte Gruyère

Klop van de mosterd, azijn, olie en honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar. Leg de boterhammen op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi ze met de kaas. Maal er nog wat peper over en zet de bakplaat vlak onder de grill. Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden. Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterhammen in punten. Serveer direct.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Zwitserland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Boodschappen februari 2012

Geen opmerkingen: