BOLOGNESESAUS MET RODE WIJN
3 eetlepels olijfolie
400 gram half-om-half gehakt
2 uien, gesnipperd
½ winterwortel, geschild en in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, geschild en in kleine blokjes
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
200 milliliter volle rode wijn
2 rijpe trostomaten, in kleine blokjes
1 runderbouillontablet
zout
versgemalen peper
Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de uien toe en laat al roerbakkend in ± 5 minuten goudbruin bakken. Roer de groenteblokjes, gedroogde kruiden en knoflook erdoor en bak nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even om te ontzuren. Giet dan de wijn erbij en laat op middelhoge stand iets inkoken. Voeg tomaten en bouillontablet toe en laat met het deksel op de pan nog 20 - 30 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker is. Breng verder op smaak met zout en peper.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Italië (Bologna)
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen februari 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten