zondag 7 december 2025

Gari (Japan)

GARI (INGELEGDE ZOETZURE GEMBER)

Gari is kant-en-klaar te koop, maar vaak kunstmatig roze gekleurd. In het volgende recept wordt geen kleurstof gebruikt en het resultaat is een bleekroze kleur. Voeg voor een fellere kleur een plakje biet toe aan de inlegvloeistof nadat u de pan van het vuur heeft genomen en haal het er na een paar uur weer uit. Bewaar gari maximaal 4 weken in de koelkast.

4½ eetlepel rijstazijn
2 eetlepels fijne tafelsuiker
2/3 theelepel zout
200 gram verse gember, geschild en overdwars in dunne plakjes gesneden


Doe de azijn, de suiker en het zout in een pan en breng alles aan de kook. Voeg de plakjes gember toe en laat ze 2 minuten op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Doe de gari in een pot met schroefdeksel en laat de smaken 24 uur goed intrekken.

Voor 160 gram

gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka

Geen opmerkingen: