RIJST MET ZOETZURE SAUS
450 gram rijst
zout
35 gram suiker
droge sherry
½ deciliter blanke azijn
smaakzout
5 x 5 centimeter kombu
Roer, in een roestvrijstalen pan, een halve eetlepel zout, de suiker en een eetlepel droge sherry door de azijn en breng het mengsel aan de kook. Roer er een half theelepeltje smaakzout door en laat het afkoelen.
Giet 6 deciliter water op de vooraf gewassen, niet uitgelekte rijst en laat deze een tijdje weken alvorens u het stukje kombu – god afgespoeld – toevoegt en het geheel snel aan de kook brengt. Leg het deksel op de pan en laat de rijst 10 minuten op een laag vuurtje doorkoken, zodat alle water door de rijst wordt opgenomen.
Neem 5 minuten later de pan van het vuur, laat deze nog enkele minuten afgedekt staan en neem dan de kombu uit de pan.
Breng de rijst over in een glazen of porseleinen schaal, giet de azijnsaus er over en vermeng alles goed.
Laat de rijst tot kamertemperatuur afkoelen voor u opdient.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Het komplete Kookboek / samengesteld door Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten