BENI SHOGA (INGELEGDE GEMBER)
Beni Shoga kan in kleur variëren van bleekroze tot dieprood, afhankelijk van het feit of de gebruikte umesu (pruimenazijn) met of zonder rode shiso is bereid. De ingelegde gember kan maximaal 4 weken worden bewaard in de koelkast en is na 2 dagen klaar om als bijgerecht te dienen bij vlees, vis of noedelgerechten. Umeso is te koop in natuurvoedingswinkels.
250 gram verse gember, geschild
20 gram grof zeezout
1 eetlepel rijstazijn
2½ deciliter umesu (pruimenazijn)
Doe de gember, het zout en de rijstazijn in een ziploczak en laat de gember 1 week in de koelkast marineren.
Wrijf met keukenpapier het zout van de gember en dep hem droog. Snijd de gember met een scherp mes of een mandoline in luciferdunne reepjes.
Doe de gember in een pot met schroefdeksel en voeg de umesu toe.
Voor 450 gram.
gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka
zondag 7 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten