zondag 7 december 2025

Teriyakimarinade (Japan)

TERIYAKIMARINADE

Traditioneel voor kip, maar ook geschikt voor stevige vissoorten, rundvlees, varkensvlees en tahoe.

1 teentje knoflook
1 ½ centimeter verse gemberwortel
3 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn) of medium dry sherry
3 eetlepels saké of dry sherry
1 eetlepel suiker


Pel het teentje knoflook en pers het uit boven een pannetje. Schil het stukje gemberwortel en pers het ook in het knoflookpersje uit. Roer de sojasaus, de rijstwijn, de saké of sherry en de suiker door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.
Voor gebruik af laten koelen.
Voldoende voor 400 à 500 gram vlees of vis.

4 personen

voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : saus

bron : Barbecue! : Internationaal en eigentijds / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: