TERIYAKIMARINADE
Traditioneel voor kip, maar ook geschikt voor stevige vissoorten, rundvlees, varkensvlees en tahoe.
1 teentje knoflook
1 ½ centimeter verse gemberwortel
3 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn) of medium dry sherry
3 eetlepels saké of dry sherry
1 eetlepel suiker
Pel het teentje knoflook en pers het uit boven een pannetje. Schil het stukje gemberwortel en pers het ook in het knoflookpersje uit. Roer de sojasaus, de rijstwijn, de saké of sherry en de suiker door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten pruttelen.
Voor gebruik af laten koelen.
Voldoende voor 400 à 500 gram vlees of vis.
4 personen
voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : saus
bron : Barbecue! : Internationaal en eigentijds / Anneke Ammerlaan
zondag 7 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten