KYURIMONI (KOMKOMMERSALADE)
3 kleine komkommers
1 eetlepel zout
5 gram wakame zeewier, geweekt
3 eetlepels blanke azijn
1½ eetlepel water
2 theelepels lichte sojasaus
½ theelepel zout
2 – 3 theelepels suiker
½ theelepel gedroogde chilivlokken
1 – 2 theelepels sesamolie
Was de komkommers en wrijf ze in met zout. Snijd ze in schijfjes of dunne repen. Laat de wakame uitlekken, blancheer even in kokend water en dompel dan in koud water; laat weer uitlekken. Snijd het daarna eventueel in kleinere stukjes.
Vermeng de wakame met de overige ingrediënten en roer tot de suiker is opgelost. Doe de komkommer in een slakom en giet de dressing erover. Schud goed om en zet de salade 30 minuten in de koelkast alvorens te serveren.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Japan (Oosters Culinair) / Jacki Passmore
zondag 7 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten