woensdag 3 januari 2024

Sunomono met garnalen (Japan)

SUNOMONO met garnalen (GROENTEN OF SCHELPDIEREN IN AZIJN)

Sunomono is een bijgerecht, dat men eet met één of twee andere gerechten van vis, groenten of vlees.

½ daikon (Japanse radijs)
1 grote wortel, geraspt
24 sint-jakobsschelpen, gekookt en in stukjes gesneden
½ komkommer, in reepjes
100 gram gekookte garnalen
200 gram groene boontjes, in reepjes gesneden en gekookt
500 gram spinazie of 200 gram broccoli, even gekookt en uitgelekt

SAUS
6 eetlepels su (rijstazijn)
2 eetlepels suiker
1 à 2 theelepels shoyu (Japanse sojasaus)
zout


Maak eerst de saus. Vermeng in een kom de suiker, shoyu en zout naar smaak. Verdeel groenten en schelpdieren over 4 kommen. Giet er wat van de saus over.
Men kan wat katsuobushi (gedroogde visvlokken) over elke kom strooien om een subtiel aroma toe te voegen.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: