SUNOMONO met garnalen (GROENTEN OF SCHELPDIEREN IN AZIJN)
Sunomono is een bijgerecht, dat men eet met één of twee andere gerechten van vis, groenten of vlees.
½ daikon (Japanse radijs)
1 grote wortel, geraspt
24 sint-jakobsschelpen, gekookt en in stukjes gesneden
½ komkommer, in reepjes
100 gram gekookte garnalen
200 gram groene boontjes, in reepjes gesneden en gekookt
500 gram spinazie of 200 gram broccoli, even gekookt en uitgelekt
SAUS
6 eetlepels su (rijstazijn)
2 eetlepels suiker
1 à 2 theelepels shoyu (Japanse sojasaus)
zout
Maak eerst de saus. Vermeng in een kom de suiker, shoyu en zout naar smaak. Verdeel groenten en schelpdieren over 4 kommen. Giet er wat van de saus over.
Men kan wat katsuobushi (gedroogde visvlokken) over elke kom strooien om een subtiel aroma toe te voegen.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten