INARI SUSHI (RIJST IN GEBAKKEN SOJABONENKAAS)
In speciaalzaken zijn de velletjes abura-age (gebakken sojabonenkaas) in pakjes voorradig. Dergelijke velletjes, met sushirijst gevuld, zijn heel populair in Japan. Aan de sushirijst kunnen nog tal van smaakmakers, zoals sesamzaadjes of een saus met sesamzaad, worden toegevoegd.
8 velletjes abura-age
sojasaus
mirin of droge sherry
16 eetlepels sushirijst
Neem voor inari sushi de helft van het aantal velletjes dat men aan sushi-rolletjes wenst te maken omdat ieder velletje in tweeën gesneden dient te worden. Leg de velletjes eerst in een vergiet en schenk er kokend water over. Maak ze daarna droog met keukenpapier. Besprenkel ze met een beetje sojasaus en/of mirin of droge sherry, of week ze enkele minuten in een mengsel van bouillon (dashi of kippenbouillon) en sojasaus.
Halveer de velletjes daarna en schep er 2 of meer eetlepels sushirijst op. Vouw de velletjes om de vullingen en rol ze op.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aziatisch kookboek / Charmaine Solomon
woensdag 3 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten