woensdag 3 januari 2024

Lichte choisum met oestersaus (China)

LICHTE CHOISUM MET OESTERSAUS

Choisum (groentehart in het Kantonees) is een populaire bladgroente die ook wel bloeiende kool wordt genoemd vanwege de gele bloemetjes die de plant produceert. De bladeren en stelen zijn na het garen zacht met een zoete, milde smaak. Je kunt ze blancheren en aan soep toevoegen, of ze roerbakken of stomen.

een flinke bos choisum
2 eetlepels vegetarische oestersaus


Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer hierin de choisum 2 – 3 minuten. Giet hem af in een vergiet en sprenkel de oestersaus erover (door de warmte van de groente wordt de saus warm) en serveer de groente direct.

2 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 5 / 3 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Ching’s take-away : 100 Snelle en gezonde Chinese favorieten / Ching-He Huang

Geen opmerkingen: